Stage lopen Bij Rabbithome Konijnenfokkerij

Rabbithome is een betrouwbaar en enthousiast bedrijf waar respectvol met dier en mens wordt gewerkt.
We zijn erg flexibel en duidelijk, doelgericht, zelfstandig, spontaan, en je krijgt de mogelijkheid ontspannen te leren.
Het team van Rabbithome is jong en vrolijk en vriendelijk en staat voor veel dingen open.

Wil jij eens een totaal andere stage lopen dan jou mede studenten, het is mogelijk om bij ons stage te lopen!
Rabbithome is een ervaren fokkerij, bezig met het fokken van raszuivere konijnen en met het
tentoonstellen van de dieren.
We gaan meerdere malen per jaar naar de tentoonstelling met onze dieren waar deze door een deskundige
keurmeester onder de loep worden genomen. Zie Tentoonstellingen.

Wat zijn de taken bij Rabbithome.

Administratie bij houden van de konijnen, inschrijven van tentoonstelling, meelopen op de show.
Klaarmaken verzendkisten voor show, pels verzorging, voetzolen wassen, nagels knippen, oren meten,
wegen, Baroen kruiden geven, combinaties maken, dekken, controle dier op ziektes, vaststellen evt. zwangerschap,
controle nest, grote schoonmaak, hokken scheppen, hooi geven, medicatie geven, voer bestellen, voeren van korrel
en water geven ect.

Dit zijn enkele taken die we hier te doen hebben bij de konijnen, natuurlijk is er veel meer te doen.
Is dit iets voor jou en wil jij meer leren over de konijnen fokkerij voor tentoonstellingsdieren?
Neem contact op met ons!

We zijn nog opzoek naar stagelopers voor het nieuwe schooljaar ben jij er op tijd bij?
We hebben nog in de week 3 van 16 tot en met 19 Januari
Dan is er een bondsshow in Nieuwegein hiervoor ben je dan 4 dagen intern en wordt er voor hotel en eten en drinken gezorgt.
Deze dagen loop je de hele show mee van af het opbouwen en afbreken.
meer informatie kan je bellen met Ninja Bahlmann 0646675180

Aanmelden Stage plaats Rabbithome


Op deze 3 foto`s zie je de stagelopers de oren meten, pels verzorgen en het wegen van de
konijnen. Dit is de voorbereiding voor een tentoonstelling en natuurlijk ook voor de hoeveelheid voer dat de
dieren krijgen in verband met het bepalen van de conditie van het konijn.

Ook de administratie moet in gevoerd worden in de computer, ook gebruiken we de computer
voor het samenstellen van dekkingen.

Het schoonmaken van de hokken is een dagelijks terug kerende taak bij de konijnen, ook zij verdienen
een warm en schoon bed. Op de 3de foto is Romy bezig met het maken van kruiden voor de dieren,
dit is als extra hulpmiddel voor pels, zwangerschap, enz.

Het opruimen van de stal en het klaarmaken van de verzendkisten voor de tentoonstellingen.

De konijnen voeren en een pluk hooi erbij.

Nadat alle taken zijn gedaan, wordt alles opgeschreven wat er is gedaan, daarbij evt. bijzonderheden en als
toetje krijgen de konijnen 1x per week verse groenten.

De grote schoonmaak bij de konijnen.

 

Stage lopers mee naar een tentoonstelling
Het verslag van de stagelopers van Rabbithome

Woensdag 27-01-2010

Ring! … Ring!... Ring!... We keken op onze telefoon en het was half 4 en tijd om op te staan.
Deze nacht hadden we amper geslapen want het is een spannende dag vandaag. We kleden ons zelf aan, drinken een bak koffie en pakken onze spullen. Half 5 waren we paraat om de konijnen te verzorgen en ze uit te kooien. Half 6 waren we klaar om te vertrekken.
Onderweg zijn we nog een keer gestopt om te ontbijten. Toen we aankwamen in Utrecht was de hal leeg en koud. Alleen de hokken van de kippen en siervogels stonden er al. Om even op te warmen dronken we een bak koffie en toen gingen we aan de slag. Bakken op de schragen zetten, kooien opzetten, zaagsel en stro in de hokken doen waren zo de werkzaamheden voor de ochtend. Toen we even gingen zitten om wat te drinken ging de bel. Dat was het teken dat iedereen naar de frietkraam (die in de hal stond) mocht komen om wat te eten.
Na de pauze had Yesly stokjes aan de hokken gemaakt en werd er touw aan gespannen.
Toen konden de kaartjes met daarop de kooinummers aan de touwtjes gemaakt worden. Voor de rijen moesten ook kaartjes komen hangen met daarop de kooinummers die in die rij zaten. Ondertussen werd er ook geveegd en hooi gegeven. Het was best wel veel werk want er waren heel veel kooien. Op dat tijdstip waren er al wat mensen hun dieren aan het inkooien en ook onze konijnen waren al ingekooid. Voor de volgende dag gingen wij alvast de spullen klaar zetten voor de keurmeesters. Dat waren tafels, stoelen, keurmatjes en kratten.
Omdat we er allemaal dorst van hadden gekregen gingen we wat drinken. Ook stonden er broodjes voor ons klaar.
Nadat we wat hadden gedronken en gegeten konden we wachten op de dieren die uit Friesland kwamen. Die dieren werden met een vrachtwagentje hierheen gebracht omdat voor die mensen Utrecht best een eind rijden is. En omdat er best veel dieren daar vandaan moeten komen is het ook de moeite om een vrachtwagentje te laten rijden.
Het vrachtwagentje was later als gepland omdat het goed gesneeuwd en gevroren had.
Toen het vrachtwagentje er eindelijk was gingen we als een gek de konijnen die uit het vrachtwagentje kwamen inkooien. De kisten zette we op een wagentje en reden zo naar de kooien. Op de kisten stonden de kooinummers zodat we konden zien welk konijn in welke kooi moest. Toen we daarmee klaar waren gingen we nog wat drinken en om 10 uur gingen we het hotel opzoeken, douchen, heel de dag na bespreken en alles bespreken voor de volgende dag. We wensten elkaar welterusten en vielen uitgeput en tevreden inslaap.

Geschreven door: Shelley van schaijk

Donderdag 28-01-2010

De wekker liep al weer om 5 uur af. Want we zouden om 6 uur aan het ontbijt zitten. Daarna reden wij naar de hal in Utrecht, daar moesten we om half 8 zijn. We zijn meteen begonnen met alle drinkbakjes voor de konijnen in hun hok te zetten. En hebben ze daarna allemaal gevuld met water. Iedereen is daarna op verschillende plaatsen met een keurmeester gaan schrijven, de een bij de duiven en de ander bij de konijnen. Rond 12 uur gingen we eten, we aten gebakken aardappelen, schnitzel en doperwten met worteltjes. Na het eten zijn we de hele middag bezig geweest met de kampioenen van elk ras op de foto te zetten. Eerst ophalen dan op de foto en uiteindelijk op het ere podium. Toen hebben we even snel een broodje gegeten en zijn daarna heel de hal gaan vegen. Toen was het wachten op alle verkoopkaarten. We hebben de kaarten verdeeld en met zijn allen de kaarten opgehangen. Rond 10 uur waren we klaar en gingen richting het hotel. Waar we nog met zijn alle iets hebben gedronken. Toen hebben we op de kamer nog een bespreking gehad over de volgende dag, en de foto’s & film van die dag bekeken. Toen waren we allemaal kapot en zijn we gaan slapen om fit te zijn voor de volgende dag.

Geschreven door: Yesly van de Ven

vrijdag 29 Januari 2010

Het is 's-morgens heel vroeg als wij allemaal ons hotel bedje moeten verlaten. Gauw kleden wij ons aan om op tijd aan het heerlijke ontbijt te beginnen. Nadat we allemaal genoeg gegeten hebben gaan we naar de auto om op weg te gaan naar de Veehallen. Ninja schut de rest van ons wakker door luid Mika in de auto te draaien. Aangekomen in de hal kunnen we gelijk aan de slag met het water geven en voeren van de dieren. Daarna is het rustig voor ons en stromen de bezoekers langzaam binnen. Na het middageten zijn we allemaal blij dat we weer even aan de gang kunnen, omdat de dag wel lang lijkt te duren als je niks doet. Ninja en Michelle gaan de te koop en verkocht kaartjes sorteren op kooi nummer en de rest van ons hangt ze op, halverwege hebben we ook nog geruild. Toen de rest van 'het Rabbithome team' druk aan het werk is hebben Ninja en ik een leuk plan bedacht, we gaan namelijk een 'knuffel konijn' kopen.. zie foto's hieronder

Een konijn wat lekker kan worden verwend door de stagiaires. En zeer aaibare rexdwerg castor, nog een beetje schuw maar dat zou allemaal wel goed komen. Omdat dit ook echt een lievelingetje moet worden, hebben we allemaal lekkers voor hem gekocht. Om de rest echt te verrassend was het plan om hem mee te nemen naar de hotel kamer, dus ook een reismandje gekocht en hup het konijn stiekem in de auto gezet. Daarna moesten we weer aan de bak met z'n alle. Want alle dieren die naar het buitenland gingen moesten gecontroleerd worden. Iedereen vond het duidelijk leuk werk, al was het soms wel lastig om bijvoorbeeld fransen mensen te begrijpen,aangezien niemand van ons frans spreekt. Maar met handen en voeten zijn we ver gekomen en de avond is omgevlogen. Omdat het niet zo druk was mochten we al op tijd weg bij de hal. Toen dat duidelijk werd ben ik al onze spullen vast in de auto gaan liggen zodat Michelle, Shelley en Yesly niet in de achterbak hoefde te komen (waar het konijn natuurlijk stond). Ninja had de dames misleid door te zeggen dat ik nog snel hooi moest voeren bij de konijnen. Bij de auto aangekomen vond Ninja dat ik voor de 'grap' maar in de achterbak moest gaan zitten (om natuurlijk het konijn in de gaten te houden!). Het viel niemand op omdat we op weg gingen naar de McDonalds, iets waar we allemaal naar uit keken. Nadat we onze grote bestelling eenmaal gecontroleerd en wel hadden was het tijd om snel naar het hotel te rijden voordat alles koud was. Bij het hotel aangekomen zijn we gauw naar de kamer gegaan, ik liep achteraan met het konijn en zonder dat de meiden het door hadden heb ik het konijn op het bed gezet. Ze schrokken zich dood toen er iets over het bed huppelde en ze hadden het helemaal niet verwacht. Echt een verassing dus! Toen hebben we maar gauw onze McDonalds bestelling bij Ninja en Michelle op de kamer opgegeten. Ninja en Michelle wilden graag de Popstar finale zien, dus zijn Shelley, Yesly en ik naar onze eigen kamer gegaan om daar samen met MC-Bill ( want ja zo hebben we het konijn genoemt) te vertoeven. Later is het konijn Uno genoemd. We hebben lekker tv gekeken en om beurten hebben we een douche genomen.. Nadat we allemaal schoon en wel waren zijn we nog even langs Ninja en Michelle gegaan en hebben MC-bill Ofwel (Uno) daar ook gelaten. Iedereen was moe en gelukkig konden we vandaag allemaal vroeg naar bedje toe!

Geschreven door: Romy van wanrooij

 Zaterdag 30 januari 2010

En alweer liep de wekker om 5 uur af. Het plan was om om 6 uur te gaan ontbijten. Maar Motel Maasbergen had andere plannen. Dus we konden pas om 7 uur ontbijten. in de tussentijd hebben we al onze bagage naar de auto gebracht. Er lag een dik pak sneeuw en het was erg glad dus dat viel niet mee. Uiteindelijk mochten we om kwart voor 7 ontbijten. en waren we niet veel later als half 8 in de hal in Utrecht. Daar zijn we meteen begonnen met het water geven van alle konijnen. Ook de kruiden bij Rabbithome moesten bijgevuld worden, dus die hebben we ook weer ingeslagen. Toen zijn we maar weer is gaan eten. Jachtschotel met puree en rode kool. ‘s middags hebben we eerst Bill (uit Canada) geholpen met het uitkooien van zijn gekochte konijnen. Die moesten eerst naar de dierenarts en daarna met animal fly naar Amerika. De rest van de middag hebben we alle dieren gecontroleerd die gekocht waren en naar het buitenland gingen. Daarna de dieren die in Nederland bleven. En als laatste alle eigen dieren. En natuurlijk hebben we ook nog onze eigen dieren van Rabbithome uitgekooid. Toen iedereen weg was zijn we alle dieren van de collectieve vervoerders gaan uitkooien. Toen hebben we even een broodje gegeten en  zijn alles gaan opruimen. Iedereen was moe en was blij dat ze naar huis konden. Op de terugweg zijn we nog even langs de Macdonalds geweest. En toen we eindelijk alle sneeuw en gladheid hadden getrotseerd kwamen we rond half 11 weer in Gemert aan. Waar we alle konijnen weer veilig in hun eigen hokjes hebben gezet.

Geschreven door: Yesly van de ven

Copyright © 2005 Rabbithome Konijnenfokkerij
Laatst bijgewerkt: 22.07.2012