Standaard    

Standaard van de kleurdwerg

Land van oorsprong: Nederland.
In Nederland erkend: 1 Mei 1940.

1. Gewicht. Het gewicht bedraagt 0.8 tot 1.1 kilo

2. Type en bouw.
Het lichaam is kort, gedrongen, met zeer korte hals, (z.g. halsloos type ), fraai ronde contouren en goed gevulde achterhand; de beentjes zijn recht en kort. De voeten zijn kort goed gesloten; het staartje is klein en smal en is nauwsluitend tegen de achterhand gedragen.

3. Pels en pelsconditie.
De pels is iets korter dan normaal, zacht en glanzend, met veel onderwol. De ideale pelsconditie bij het tentoonstellingsdier is een geheel doorgehaarde pels, zonder dun behaard of kaal plekje. De verharing herkent men duidelijk aan het grannenhaar, het oude, afstervende en het nagroeiende, krachtig gekleurde haar is zichtbaar en te onderscheiden. Niet enkele in het rond vliegende haren, maar flink loslatend haar is als verharing te beschouwen. De pels moet vol ingehaard, glanzend en aanliggend zijn.

4. Kop en oren.
De kop is bolvormig, met breed voorhoofd, sterk gebogen neusbeen, brede sterk ontwikkelde kaken en snuit. (de overgang van kaakpartij tot snuit is dus zeer geleidelijk). De ogen zijn groot en uitspringend. De oren zijn van een fijn weefsel, zij worden strak en zeer nauwsluitend gedragen. De inplanting is zo nauw mogelijk. Ze zijn smal van vorm en lopen geleidelijk in een lichtelijk afgeronde punt uit.Oortjes zijn van 4 tot 6 cm. De ideale oorlengte ligt omstreeks 5.2 cm. Ze zijn dicht, maar zeer kort behaard.

De kleurdwerg wordt erkend in volgende variŽteiten:

Kleur
haaskleur, konijngrijs, ijzergrauw, bruingrijs, blauwgrijs, bruingrauw, blauwgrauw, zwart, blauw, geel, oranje en chinchilla.

Tekening :
Witte van hotottekening, Rhon
Hollander tekening in de kleuren konijngrijs, blauwgrijs, zwart, blauw en bruin
Rustekening in de kleuren zwart, blauw en bruin

Verzilvering:
middenzwart en middenblauw

Patroon
Madagaskar, isabella, zilvervos (zwart, blauw en bruin) tan (zwart, blauw en bruin), donker sepia marter, midden sepia marter, donkerblauw marter, middenblauw marter, middengeel marter, donker sepia marterzilvervos, midden sepia marterzilvervos, donkerblauw marterzilvervos, middenblauw marterzilvervos 


Copyright © 2005 Rabbithome Konijnenfokkerij
Laatst bijgewerkt: 30.04.2014