OPVOEDING EN SPEELGOED

Speelgoed

 je konijn bezig te houden en te zorgen dat hij het naar zijn zin heeft, geef je hem speelgoed zoals:

Opvoeding

Laat je konijn steriliseren bij 7-8 maanden of castreren bij 5-6 maanden, door een dierenarts die gespecialiseerd is in konijnen. Dit helpt bij de zindelijkheidstraining en bij het gedrag in het algemeen.

Laat je konijn niet zonder toezicht buiten omdat konijnen snel bang worden en uit een omheinde tuin kunnen ontsnappen. Houd hem ook bij giftige planten en verdelgingsmiddelen vandaan.

Discipline

Sla een konijn nooit. Ze kunnen heel agressief en boos worden als ze geprovoceerd worden. Als je denkt dat je konijn iets doet wat niet mag, probeer dan n van de volgende dingen, of doe ze allemaal:

Bijten

Bijten moet zo snel mogelijk afgeleerd worden. Konijnen bijten gewoonlijk niet omdat ze een hekel aan je hebben.

Er zijn vele redenen binnen de sociale structuur van een konijn om te bijten. Bijvoorbeeld, een vinger of een hand voor hun gezicht kan abusievelijk aangezien worden voor een uitdaging om te vechten. Een konijn kan ook per ongeluk bijten als hij probeert aan je broek te trekken en per ongeluk je enkel pakt. Wat ook de reden is, als je gebeten wordt, slaak dan een schrille kreet. Dit doen konijnen ook als ze pijn hebben. Omdat ze over het algemeen niet de bedoeling hebben om je pijn te doen, zullen ze verbaasd zijn als je gilt en gewoonlijk na een paar keer met dat gedrag stoppen.

Ga op de vloer liggen! Breng veel tijd op het niveau van je konijn door, waar je veel minder imponerend bent. Konijnen zijn van nature nieuwsgierig en zullen uiteindelijk naar je toekomen. Meeste konijnen vinden het fijn geaaid te worden op het brede gedeelte van hun hoofd. Knuffelen op de vloer is meestal welkom. Als je konijn worstelt als je hem vasthoudt, houdt hem dan heel stevig vast of ga op je knien zitten en laat hem gaan. Laat je konijn niet vallen want ze zijn zeer breekbaar. Bij hevig worstelen kan je konijn zijn rug beschadigen, voorkom dus geworstel!

Je konijn is in het begin misschien een beetje schuw. Gewoonlijk beginnen konijnen zich binnen twee weken wat veiliger te voelen in hun nieuwe omgeving. Spoedig zul je een konijn hebben dansen door je huis, die jou test om te zien wat hij allemaal uit kan halen!


Het Knuffel konijn van Rabbithome Fairytaile

in de zomer gaan alle konijnen naar buiten de ene dag de voedster op het gras en de mannen op de stenen en de volgende dag de mannen op het gras en de vrouwen op de steen zo voor kom ik dat ze niet teveel gras eten en diaree krijgen, en op de stenen slijten ze hun nagels en dan hoeft ik ze niet te knippen. in de zomer lopen ze de hele dag buiten.  

in de winter gaan ze een uurtje of 2 naar buiten om even stoom af te blazen en lekker kunnen spelen met elkaar 
dat doen ze graag.


Copyright 2005 Rabbithome Konijnenfokkerij
Laatst bijgewerkt: 18.03.2010