De tentoonstellingen 2012/2013

Wij Comb. Rabbithome hebben weer een selectie gemaakt naar welke shows we dit jaar naar toe gaan.
Het is niet makkelijk om een show uit te zoeken want ze zijn allemaal super leuk.
De uitslagen van de shows zetten we onder de tentoonstelling rooster en daar onder staat een verhaal hoe een show helemaal verloopt.
 

1 September   Nationale Polen- en Kleurdwergenclub Barneveld www.nkpc.nl

17 November De Sportfokkers Roden Rietdekker 7 te Roden www.desportfokkersroden.nl

16
-01-2013 / 19-01-2013 Championshow te Nieuwegein Home Boxx Exhibition Center Symfonielaan 1 te Nieuwegein www.championshow.nl


De predikaten die een konijn kan halen is als volgt:
U= Uitmuntend     100-98        Punten
F= Fraai                97,5-95      Punten
ZG= Zeer goed     94,5-92       Punten
G= Goed              91,5-89       Punten
V= Voldoende      88,5-86       Punten
O= Onvoldoende  0                Punten

Hangoor Fokkersdag
12 September waren de Duitse hangoren aan de beurt, we hadden er 6 bij en de resultaten als volgt:
1x F 95,5 - 1x ZG 94,5 - 1x G 91,5 - 1x V 88,5 - 2x O
Het konijn met de F was onze lieve Pupcake zie Voedsters zij mocht meedoen aan de eindkeuring hier bij komen,
alle beste dieren van de keurmeester naar voren en zo word er dan bepaald welk konijn de Beste wordt van de show.
Met 3x 3 10-en won onze pupcake deze show en kon onze dag niet meer stuk.
Championshow 2010

Wat staat je te wachten als je met je konijnen naar een tentoonstelling gaat.
Ook dit jaar heeft Rabbithome zich opgegeven om mee te helpen bij de show, vanaf de opbouw tot het afbreken van de show. 
Een tentoonstelling duurt 4 dagen s`avonds konijnen brengen dan de volgende dag keuring en de volgende dagen kan iedereen komen kijken en kopen.
Ik zal het precies vertellen hoe het te werk gaat bij ons (Rabbithome) als wij naar een show gaan. Ik zal vertellen van de grote show www.kleindierexpo.nl te Utrecht. 23 t/m 26 januari 2008.

Het team Rabithome Championshow 2010


Woensdag 27 januari 2010 opbouwdag.


Vandaag gaan wij met onze konijnen naar de show. Wij moeten zorgen dat wij de konijnen allemaal in conditie hebben. Dat doe je niet in 1 dag daar ben je het hele jaar mee bezig, maar vandaag kijk ik bij de konijnen die naar de show gaan goed na of de tandjes goed zijn en ik zorg er voor dat alle nagels zijn geknipt.
Alles nagekeken dan ga ik mijn konijnen in de vervoershokken zetten zodat we kunnen vertrekken.

 
De vervoer kisten voor de konijnen in deze kist gaan 12 konijntjes.

Ik neem altijd wat hooi mee en wat brokjes en nog wat extra zoals appel of wortel.
De konijnen moeten op deze dag tussen 18:00 uur 22:00 uur ingekooid worden.
Maar omdat wij van Rabbithome ook dit jaar ons hebben aangemeld om deze dagen te helpen moeten wij er om 07:30 zijn, dus rond 06:00 moeten wij weg rijden.
En dan richting Utrecht om 07:15 komen we aan in Utrecht bij de veemarkthallen.


Eerst een kop koffie/thee en dan begint het grote werk alle kooien op zetten (Mannen werk) en wij voorzien de hokken van zaagsel en stro. 
Om 10:00 uur hebben we koffiepauze en na 15 minuten gaan we weer aan de slag, tegen 12:00 stonden alle kooien en waren allemaal gevuld met zaagsel en stro. 
Nu is het tijd om te lunchen met zijn allen. Na een 30 min. gegeten en gedronken te hebben gaan we verder, nu moeten we alle hokken van een nummer voorzien en alle nummers op de kooien hangen.
Rond 19:00 kwamen de vrachtwagens van de vervoersdienst binnen als eerste kwam Daan Plutschouw en Jelle Terpsta binnen (komen uit Friesland) die halen alle konijnen op van fokkers die van ver moeten komen.
Wij zijn de medewerkers en moeten alle dieren inkooiŽn. daar waren wij tot 21:00 mee bezig.


Na 22:00 hebben we de hal nog geveegd en om 23:00 waren we klaar en gingen we met heel de groep naar het hotel.
Aangekomen ingecheckt in het hotel vlug naar de kamer douchen en naar bed morgen is er weer een dag, we moeten vroeg op.   


28-01-2010 Donderdag:Keurdag

06:30 Ging de wekker opstaan!!!!
07:00 hadden we het ontbijt in het hotel alle medewerkers waren vroeg uit de veren en zaten allemaal aan het ontbijt wat zeer smaak vol was.
Om 07:40 vertrek vanaf het hotel naar de veemarkthallen te Utrecht.
Daar aangekomen Om 08:10 was het al een drukte van belang, de meeste keurmeesters kwamen binnen en die kregen dan hun kooi nummers aan gewezen welke ze moesten keuren.Vandaag is de keuring om 09:00 begint het alle dieren worden gekeurd. Je kan je ook opgeven om te helpen bij de keuring je kan dan kiezen, schrijven of aandragen.Voor een fokker die net begint met konijnen fokken is schrijven heel leerzaam, je moet gewoon op schrijven wat de keurmeester zegt en zo kom je te weten wat wel en niet mag bij de konijnen. Bij het aandragen moet je de konijntjes uit de kooien halen en bij de keurmeester op de tafel zetten hij bekijkt het konijnen en zegt wat dingen en die moet de schrijver dan weer op het keurrapport zetten als hij klaar is met dat konijntje zet je die weer terug en pak je het volgende konijn. Iedere keurmeester heeft ongeveer 80 konijnen te keuren en daar zijn ze dan ook een hele dag mee bezig. Iedereen mag komen kijken, zeer leerzaam. 
Op deze show zijn niet alleen konijnen van klein naar groot, maar ook hoenders, dwerghoenders, siervogels, duivenrassen, watervogels, sierduiven, cavia`s, hamsters, muizen en ratten. In het totaal zijn er ongeveer 9000 dieren.


Rond 12:00 uur is er pauze en ga je met zijn allen eten. Onder het eten hoor je al vaak wat de keurmeesters op de tafel hebben gehad van heel mooi tot heel slecht. Na het eten gaan we weer terug naar de tafel waar je bezig was. Als alle konijnen gekeurd zijn moeten we de keurrapporten ophangen bij de kooien zodat alle mensen kunnen zie wat dat konijn voor predikaat heeft gehaald de predikaten zijn: 
U= uitmuntend F= Fraai ZG= zeer goed G= goed V= voldoende M= Matig O= onvoldoende 
 
Toen de keuring voorbij was zijn we begonnen met de waterbakjes in de kooien te hangen en water / hooi en voer geven. 
Tussen door rond 18:30 hadden we even eetpauze broodjes met soep. Daarna gingen we weer verder met het water geven wat een hele klus was, maar we hadden veel lol tussen de bedrijven door. Toen dit alles ten einde was, hebben we nog geassisteerd met het ophangen van de verkoop kaarten voor morgen, want dan opent het verkoop bureau.Wat resulteerde einde dag 22:40 met z'n allen terug naar het hotel. Voor morgen goed slapen en gezond weer op.

Vrijdag 29 januari 2010 open dag.

Met zijn alle eerst om half 7 lekker ontbijten met deze dagen heb je namelijk wel een goed bodem nodig.
Daarna zijn we naar de veemarkthallen gereden. Daar aangekomen begonnen we meteen met het voeren van de dieren.
Wij deden samen de Kleurdwergen en de hangoorrassen.


En na het voeren moesten we ook alle dieren water geven dus ging we ook rond met de waterkar zodat alle konijnen voorzien waren van voer en water.
Ook op deze dag worden er examens afgenomen voor keurmeesters die hun hobby willen uitbreiding. heel heel goede vriend van ons Henk de Klein is,
al een C-Keurmeester maar zou heel graag zijn hobby uitbreiden en deed deze dag examen en natuurlijk ging het team van Rabbithome even een kijkje
nemen hoe het Henk de Klein verging met zijn examen. Wij van Rabbithome zijn trots op Henk zijn prestaties.


Op vrijdag rond 15:00 mochten de verkochten konijnen naar het buitenland worden uitgekooid wij van rabbithome stonden bij de deur om te
controleren of de juiste dieren mee nar huis gingen!Rond 19:30 uur waren we klaar en toen zijn we naar het hotel gereden zodat we goed konden bij slapen morgen nog een zware dag.

 
Zaterdag 30 januari 2010 bezoekers- en uitkooidag.


ĎS-ochtends alle dieren water gegeven voeren wordt niet gedaan omdat de dieren vanavond naar huis gaan, en beter thuis weer hun eigen eten kunnen krijgen.
Na het water geven hadden we de tijd om even rond te lopen want vanaf  1 uur moeten we bij de deur gaan staan om dieren te controleren die verkocht waren. Dit om na te gaan of mensen niet het verkeerde mee namen. Dit moeten we doen tot 4 uur daarna konden wij onze eigen konijnen uit de kooien halen.
Wij waren nl. nog lang niet klaar en moesten weer om half 5 bij de grote deuren gaan staan. Nu mochten de inzenders hun dieren uitkooien en moesten we wachten totdat de voorzitter ons het sein gaf om de deuren te openen, dit allemaal i.v.m. evt. verloren/gestolen dieren.
Rond half 6 mochten de deuren open en konden de inzenders met hun dieren naar huis.
Wij moesten nu beginnen met het opruimen van de hal alle kooien afbreken en opstapelen, waterbakjes verzamelen, etc. etc. Ongeveer 7 uur gingen we met zijn allen even eten en daarna weer verder opruimen zodat we om 10 uur uitgeput en voldaan met een terugblik op geweldige week nou ja 4 dagen, zeer gezellig en super georganiseerd, de terugweg naar huis konden gaan maken.
Thuis aangekomen om half twaalf zaten onze dieren alweer lekker een aantal uren in hun eigen hokje eten te knabbelen.
Tot Volgend jaar. Heb je interesse om is een keer te kijken of te helpen ga dan naar:
www.Championshow.nl


Copyright © 2005 Rabbithome Konijnenfokkerij
Laatst bijgewerkt: 21.07.2012